Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel

Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel

Wereldreisattracties en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? De London Eye biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van het centrum van Londen vanaf de toplocatie aan de waterkant van de Theems, tegenover de Big Ben en de Houses of Parliament. Het gigantische, 443 meter hoge reuzenrad werd gebouwd om het millennium in 2000 te markeren en werd al snel een van de meest populaire betaalde attracties in het Verenigd Koninkrijk. Van middeleeuwse martelingen tot grimmige executies en beruchte koninklijke gevangenen, de Tower of London bevindt zich al lang in het centrum van de duistere geschiedenis van de stad. Gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066, heeft het historische kasteel in de loop van zijn bestaan dienst gedaan als een koninklijke menagerie, de gevangenis van Hare Majesteit, een executieplaats, een koninklijk observatorium, een koninklijke munt en een militair pakhuis.

De staatsgreep van 1913 zette het land onder controle van de Three Pashas , die grotendeels verantwoordelijk waren voor de intrede van het rijk in de Eerste Wereldoorlog in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog pleegde de Ottomaanse regering genocides tegen haar Armeense , Assyrische en Pontische Grieks onderwerpen. a het verliezen van de oorlog werd de conglomeraat van gebieden en volkeren die het Ottomaanse rijk hadden gevormd, opgedeeld in verschillende nieuwe staten . De Turkse Onafhankelijkheidsoorlog , geïnitieerd door Mustafa Kemal Atatürken zijn kameraden tegen de bezettende geallieerde machten resulteerden in de afschaffing van het sultanaat in 1922 en de oprichting van de Republiek Turkije in 1923, met Atatürk als eerste president. Atatürk voerde tal van hervormingen door , waarvan vele verschillende aspecten van het westerse denken, de filosofie en de gebruiken in de nieuwe vorm van de Turkse regering verwerkten .

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Lezen nog meer info aan gratis reisgidsen.

Beste attractieparken ter wereld: Gardaland ItaliëIn Italië vind je ook één van de toppers volgens de bezoekers van TripAdvisor. Attractiepark Gardaland Resort werd in 1975 geopend en kan sindsdien rekenen op ca. 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Je vindt er meer dan 50 attracties, waarvan de Blue Tornado (een omgekeerde achtbaan), Oblivion The Black (een stalen duikachtbaan) en Magic House (vergelijkbaar met Villa Volta in de Efteling) enkele van de populairste zijn. Misschien too much voor kleine kinderen, maar daarvoor is er een apart kinderthemaland, Fantasy Kingdom. In dit deel van het park huppelt de mascotte van Gardaland Resort, Prezzemolo, rond. Je herkent dit draakje aan rood haar en een blauwe strik. Welk van deze attractieparken zou jij graag eens willen bezoeken?

Normandië staat bekent om heel veel dingen, onder andere om de landingsstranden, monumenten en memorials uit de Tweede Wereldoorlog. Aan het noordelijke kustgebied van Frankrijk vind je ook de prachtige kustlijn van Étretat. Hier steken bijzondere rotsformaties van de witte kalkstenen kliffen, zoals de Porte d’Aval boog en de L’Aiguille rotspilaar, sterk af tegen het blauwe water van de Atlantische Oceaan. Étretat was dan ook een favoriete plek onder schilders uit de 19de eeuw en onder andere Claude Monet heeft de schitterende kust op doek gezet. Rennes is de hoofdstad van de provincie Brittannië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De stad staat bekend om de verschillende vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen die er bewaard zijn gebleven, ondanks dat een groot deel van het historisch centrum in de 18de eeuw in vlammen opging.

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Lezen extra info aan https://delaattravel.com/.