Kvalitet medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani

Kvalitet medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani

Hälsoråd från Farshid Sistani läkare just nu? Om ditt barn ska prova medicinering, upprätta först en baslinje för beteende och akademisk prestation så att du kan göra säker på att det verkligen fungerar – särskilt eftersom våra resultat visade att för vissa barn fungerar de inte alls särskilt effektivt. Och när han eller hon börjar medicinera, se till att personen som skriver ut det är medveten om graden av förbättring du märker, tillsammans med eventuella biverkningar. Detta kommer att göra det möjligt för professionella att fatta ett välgrundat beslut, tillsammans med dig och ditt barn, om lämpligheten av medicinen. Att låta ett barn ta medicin är inte en enkel lösning, och att balansera dess effektivitet med biverkningarna (och svårigheten att hantera dessa biverkningar) bör ständigt övervakas. (Se fler tips för att vara ditt barns behandlingskoordinator.) Läs mer information på Farshid Sistani.

Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig.

Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Plus ett. Alla ovanstående fördelar relaterar till de sociala och psykologiska fördelarna med att bära masker. Den ytterligare fördelen, den som åsidosätter alla dessa, är att du faktiskt gör din del för att hjälpa till att minimera spridningen av pandemin, och hjälper inte bara dem du älskar utan de många tusentals din mask kan skydda. Sammanfattningsvis är trötthet i ansiktsmasker bara en av många former av trötthet som människor känner av covid-19s fortsatta effekter på det dagliga livet. Att se humorn och möjliga fördelar kan hjälpa dig att övervinna trötthet och bygga motståndskraft.